Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0181-325545
  • info@ewmakelaars.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  0181-325545
09-08-2018

Extra korting voor een tweede auto?

In steeds meer gezinnen is een 'tweede' auto aanwezig. Maar hoe verzeker je die zo goedkoop mogelijk?  

Bij het verzekeren van een auto is de hoogte van de premie, zoals gebruikelijk, sterk afhankelijk van het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Maar ook met veel schadevrije jaren begin je met een tweede te verzekeren auto nog steeds op nul schadevrije jaren. De opgebouwde jaren zitten namelijk vast in de verzekering van de eerste auto. Toch zijn er manieren om de premie voor de tweede autoverzekering te drukken.

Heb je nog ergens anders schadevrije jaren beschikbaar?

Heb je misschien in de afgelopen jaren ook al een tweede auto op naam gehad? Of heeft jouw partner een auto op naam gehad? Misschien zijn er nog wel schadevrije jaren beschikbaar die nu niet in gebruik zijn. Dat kunnen we voor je nakijken. Overigens zijn deze niet-in-gebruik-zijnde schadevrije jaren maar tijdelijk geldig. Vaak zelf maximaal twee tot drie jaren.  

Maak gebruik van de tweede autoregeling

Maar sommige verzekeraars bieden een zogenaamde 'tweede auto'-regeling aan. In dat geval houdt de verzekeraar voor de tweede auto dezelfde korting aan als voor de eerste autoverzekering. Heb je bijvoorbeeld recht op 75 procent korting in de autoverzekering voor de eerste auto, dan krijg je deze korting ook voor de tweede auto.
De reden daarvoor is eigenlijk heel logisch, want over het algemeen heeft de partner ook meegeholpen bij het schadevrij blijven rijden.
In veel gezinnen geldt dat overigens ook voor de kinderen. Maar de autoverzekeraars gaan helaas nog niet zover, deze tweede-auto-regeling dan ook in te zetten voor de autoverzekering van de kinderen.

Biedt jouw huidige autoverzekeraar de tweede autoregeling niet aan? Dan zoeken wij graag even voor je naar een verzekeraar die de regeling wel aanbiedt. De korting kan dermate groot zijn dat overstappen zeker lonend is.

Wat zijn de gevolgen bij schade met de tweede auto?

De korting in de autoverzekering van de tweede auto wordt dus gekopieerd overgenomen van de eerste autoverzekering, maar de verzekeringen blijven doorgaans verder niet aan elkaar gekoppeld. Dus wanneer je in de ene auto een schade veroorzaakt hoeft dat geen gevolgen te hebben voor de verzekeringspremie van de andere autoverzekering. 

Je krijgt alleen korting cadeau, geen schadevrije jaren....

Met de tweede autoregeling krijg je een korting cadeau, maar geen schadevrije jaren. Bij het beëindigen van de verzekering vervalt de extra korting en krijg je van de verzekeraar alleen een opgave van de gedurende de looptijd van de autoverzekering werkelijk opgebouwde schadevrije jaren.

Bespaar liever niet door genoegen te nemen met een beperkte dekking

Je kunt ook kiezen voor een autoverzekering met een beperkte dekking om geld te besparen, maar dat is niet de juiste manier. Bij schade wil je namelijk wel een vergoeding om de schade te herstellen. En daar zullen wij, bij het zoeken naar de juiste oplossingen heel goed voor je op blijven letten. 

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens